Informatie over gebruikte materialen

Sieraden krijgen na verloop van tijd een emotionele waarde, omdat je ze op speciale momenten hebt gedragen en ze je telkens laten herinneren aan mooie gebeurtenissen. Het is dus belangrijk dat deze sieraden lange tijd meegaan en ze er goed uit blijven zien.

Sterling Zilver 925

925 zilver of sterling zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het tweede metaal wordt steeds toegevoegd om de slechte eigenschappen van zuiver zilver te vermijden. Zuiver zilver is een zacht en buigzaam materiaal. Hierdoor zijn sieraden uit zuiver zilver vatbaar voor krassen en gaan ze snel stuk. Het koper in 925 zilver zorgt voor de versteviging en maakt het sieraad meer bestand tegen schade. Sterling zilver is dus een hoogwaardig materiaal. 

Goldfilled

Een hoogwaardige legering van 14 karaat Goud met een ander metaal (meestal Koper). Het Goud wordt mechanisch door hitte en druk aan het basismetaal verbonden.De goudlaag is vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Goldfilled materialen blijven mooi op goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime jewellery`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Dit levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud.

Vermeil

Vermeil werd vroeger "doublé" genoemd maar tegenwoordig kom je ook vaak "goud op zilver" tegen. Het gaat hier om sterling zilveren onderdelen (dus geen andere metalen!) die een laagje van tenminste 10krt of hoger goud hebben, met een minimale dikte van 2.5 micron. Er bestaat dus ook vermeil met 14krt of 24krt goud. Dit laagje goud kan geelgoud zijn, maar ook roze- of roodgoud. Het laagje goud kan er, ondanks de dikte,  bij intensief dragen toch wat afslijten. 

Gold plated/Verguld

Gold plated (verguld) wil zeggen dat een nikkelvrije metaalsoort door een goudbadje is gehaald. Het slijt dan meestal ook wat sneller als bovengenoemde materialen. Dit is ook een beetje afhankelijk van de zuurgraad van de huid. Bij de een gaat het wat sneller eraf als bij de ander.

 

 

 

© 2016 - 2021 la belle de beaute | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel